Nekje v nas tiči želja po novem, po še ne raziskanem. Vendar je strah in mnenje drugih tako močna, da ne naredimo koraka. Stojimo na mestu.

Potem pa pride trenutek, ko se nam zdi, da smo dovolj zreli in močni. Vendar ne vemo kako in kam. Pregledujemo vse možne strani, iščemo odgovore, pravo ceno.

MOJI ZAČETKI

Odkar pomnim zase ličim. Če ne sebe, prijateljice, mame od prijateljic… Vsako stvar, katero se lotim delati, mora biti verodostojna in po pravilih. Ker sem perfekcionist.

Zato je bilo treba tudi pravo izobrazbo poiskati, predvsem zase in za ljudi, da mi bodo še bolj zaupali. Pregledala sem portfolio vseh možnih šol, cena me ni toliko zanimala kolikor strokovnost in kaj bom jaz po končanem šolanju imela od tega.

Moja prva izbira je bila seveda šola MUD- makeup designory school. Najprej sem jim napisala mail. Ni bilo odgovora. Pregledovala sem naprej, vendar me ni nič pritegnilo, nič tako močnega. Opustim iskanje in sanjam dalje.

Individualni tečaji me nikakor niso povlekli, pa ne vem zakaj. Morda ravno zaradi papirja, ki ga prejmeš. Želela sem si certifikat, ki res nekaj velja. Pač tako je moje razmišljanje, če že plačam, hočem kvaliteto in moč v papirju.

Da ne dolgovezim.

Po dolgem čakanju prejmem mail iz strani šole. Punce, če želite znanje MUD je pravi naslov. Jaz sem bila navdušena. Toliko znanja, toliko novih informacij, kreativnega pogovora, bogate teorije. Moj certifikat je moj ponos. Po končanem izobraževanju sem dokončala še dva modula pri Barbari Husu za NPK vizažista. Mislim da se moja izobraževalna pot tukaj ni zaključila.

NASVETI

  • Preglej portfolio šole ali vizažistke
  • Cena glede na storitev
  • Certifikat koliko velja
  • Mentorstvo
  • Pomoč po šolanju

Po končanem šolanju ni lahko, saj je veliko konkurence. Pomembna je vaša želja in vztrajnost. Povezujte se, sodelujte, delajte, ustvarjajte vsak dan. Naj bo vaše delo vaša ljubezen. Negujte jo.